Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 29 juli 2021 @ 09:34 door ma-de-liefje , 228 keer bekeken

Koude noedelsalade met kruide…

Koude noedelsalade met kruidenolie
pasta 4 personen


Benodigdheden
15 gr verse Thaise basilicum
15 gr verse koriander
6 el arachideolie
½ tl zout
270 gr sobanoedels
1 citroen
1 el vissaus
300 gr bospeen
4 salade-ui
2 tenen knoflook
225 gr diepvries rauwe, gepelde garnalen
½ tl chilivlokken

 

Bereiden
Breng een ruime pan water aan de kook. 
Haal de blaadjes van de Thaise basilicum. 
Doe
2/3 van de koriander en 2/3 van de Thaise basilicumblaadjes in de pan kokend water en dompel goed onder met de tang. 
Kook 30 sec en haal met de tang uit de pan, leg op wat keukenpapier en dep droog. 
Doe de ondergedompelde kruiden met
2/3 van de olie en de helft van het zout in een hoge beker en pureer fijn tot een kruidenolie.
Kook in het nog kokende water de noedels in 4 min gaar en spoel vervolgens af onder koud stromend water. 
Pers ondertussen de citroen uit. Meng het citroensap, de vissaus en 2 el kruidenolie (per 4 personen) tot een dressing. Meng met de noedels.
 
Schrap de wortels en schaaf met een dunschiller in lange linten. 
Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen en houd het wit en groen apart. 
Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de steeltjes van de rest van de koriander fijn. oeg de wortellinten, het groen van de salade-ui en de helft van de rest van de kruiden toe aan de noedels en meng door elkaar.

Verhit de rest van de arachideolie in een koekenpan op hoog vuur. 
Voeg het wit van de salade-ui en de knoflook toe en bak 1 min. 
Voeg de garnalen toe en bak in ± 2 min gaar. 
Breng op smaak met de rest van het zout en met de chilivlokken. 
Verdeel de noedels over 4 borden en schep de garnalen erop. 
Besprenkel met de rest van de kruidenolie en verdeel de rest van de kruiden erover.

 

Vegatip
Vervang de garnalen door verse tofu. Bak deze eerst knapperig en gebruik zoals de garnalen. Vervang de vissaus door sojasaus.


bron:AH



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.