Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 01 juli 2021 @ 13:23 door Ingrid , 163 keer bekeken

Poffertjes met aardbeien, vli…

Poffertjes met aardbeien, vlierbloesem en limoen
zomer nagerecht 4 personen


Benodigdheden
voor beslag 
15 gr gist
200 ml lauwe melk
100 gr bloem
100 gr boekweitmeel
½ tl zout
1 el kristalsuiker
1 ei
125 ml (melk)kefir
50 gr gesmolten boter
arachideolie of andere neutrale, hittebestendige olie

Voor de aardbeien
500 gr aardbeien
50 ml vlierbloesemsiroop
1 el limoensap

poedersuiker
pistachenoten
fijngehakt limoenzeste

knijpflesje
poffertjespan


Bereiden
Voor het beslag
Los de gist op in de lauwe melk. 
Zeef bloem en boekweitmeel in een kom. Maak er een kuiltje in en strooi zout en kristalsuiker op de randen. Giet het melk-gistmengsel in het kuiltje en meng met de mixer. Melk en gist in het midden van de bloem gieten.
Klop er nu ook het ei, de kefir en gesmolten boter door. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats, tot het beslag in volume verdubbeld is.


Voor de aardbeien
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kwarten. Meng met de vlierbloesemsiroop en het limoensap, en laat op kamertemperatuur marineren terwijl het beslag rijst. Aardbeien marineren met vlierbloesemsiroop en limoensap .

Voor de poffertjes
Laat de de poffertjespan goed voorverwarmen en vet royaal in met olie. Schep het beslag in een knijpflesje. Spuit het beslag in de holtes van de poffertjespan tot ze voor 3/4 gevuld zijn. Draai om eens de zijkanten beginnen stollen. Schep op een bord als beide zijden mooi goudbruin zijn, en herhaal met de rest van het beslag. Vet de pan telkens goed in met olie.


Om te serveren
Verdeel de poffertjes over 4 borden. Geef er de aardbeien bij. Garneer met poedersuiker, pistachenoten en limoenzeste.


Tip
Als je de aardbeien gaat marineren, schep ze dan heel voorzichtig om met een lepel, en meng zo kort mogelijk. Anders beschadig je de vruchten.

 

~bron;eenlepeltjelekkers~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.