Blogposts
Blog
Geplaatst op zaterdag 22 mei 2021 @ 14:02 door ma-de-liefje , 294 keer bekeken
Witte asperges met truffelburrata
4 personen
Benodigdheden
1 kg verse witte asperges
2 el milde olijfolie
250 gr romaatjes
1 el pijnboompitten
150 gr burrata tartufata (met witte truffel)
2 el kappertjes
3 takjes verse basilicum
2 el Mazzetti cremaceto classico
grillpan
Bereiden
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Besprenkel met de olie.
Verhit de grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in ± 8 min beetgaar, keer regelmatig en verdeel over een platte schaal.
Knip de tomaten in trosjes en gril in dezelfde pan 4 min.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Verdeel de tomaten, burrata, kappertjes, pijnboompitten en blaadjes basilicum over de asperges.
Besprenkel met de cremaceto en bestrooi met peper en zout.
Lekker met ciabatta en (parma)ham.
Tip
Je kunt voor dit gerecht ook gewone burrata gebruiken.
Voeg eventueel truffeltapenade naar smaak toe aan het gerecht.
bron:AH
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.