Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 18 april 2021 @ 17:35 door Ingrid , 19 keer bekeken

Zoete aardappel gratin

Zoete aardappel gratin
2-3 personen

 

Benodigdheden
3 zoete aardappels
3 uien
2 dl melk
1 dl slagroom
1 tl mosterd
50 gr geraspte kaas
snufje zout
snufje peper
vloeibare boter (om in te smeren)
ovenschaal ongeveer 20×30 cm


Bereiden 
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smeer de ovenschaal in met de vloeibare boter, dan kan vervolgens tijdens het snijden van de zoete aardappels en uien de ovenschaal laag voor lagen worden ingedeeld.
Schil de eerste zoete aardappel en snij deze in plakken van ongeveer 3mm. Snij de plakken vervolgens in halve mannen. Leg de eerste zoete aardappel in laagjes in de ovenschaal tot ze op zijn.
Snij vervolgens de eerste ui in uienringen en ook in halve ringen. Verdeel de halve uienringen over de eerste laag zoete aardappel.
Herhaal dit vervolgens nog twee keer en eindig met een laag uien.
Klop de melk, slagroom, peper en zout met elkaar en giet deze over de zoete aardappels en uien. Gratineer de ovenschotel af met kaas en plaats de ovenschotel voor 30 min in de oven.

 

~bron;Foodinista~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.