Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 18 april 2021 @ 17:35 door Ingrid , 20 keer bekeken

Gezonde oranje koeken

Gezonde oranje koeken
12 stuks

Benodigdheden
voor het deeg:
150 gr glutenvrij havermeel
120 gr amandelmeel
30 gr ahornsiroop
1 tl vanille-extract
70 gr kokosolie- gesmolten
scheutje citroensap
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zeezout
1 ei of 1 ei vervanger


voor de oranje topping:
100 gr poedersuiker
2 el sinaasappelsap  en 2 el wortelsap
OF
4 el koud water en oranje kleurstof


Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Ga ondertussen aan de slag met het maken van het deeg.
Doe alle benodigdheden voor het bassisdeeg in een mengkom en spatel dit door elkaar.
Vorm een bal van het deeg en maak hier 10 balletjes van. Is het deeg nog te plakkerig? Plaats de balletjes dan zo’n 15 min in de koelkast.
Duw de balletjes uit over 10 muffinvormpjes. Heb je deze niet in huis? Maak dan 10 koeken van het deeg die niet te plat zijn, anders branden ze aan in de oven, dat wil je niet!
Schuif de bakplaat de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 15 min. Laat de koeken afkoelen buiten de oven. Ze mogen niet te bruin zijn en gerust nog een beetje zacht. Ze harden vanzelf uit.
Ga ondertussen aan de slag met het glazuur. Roer de poedersuiker en de sinaasappelsap en het wortelsap lepel voor lepel door de poedersuiker heen. Het glazuur mag niet te nat worden, is het nog te droog? Voeg dan een extra lepel wortelsap of sinaasappelsap toe. 
Verdeel het glazuur over de koeken en plaats ze op een bakpapiertje.
Laat het glazuur uitharden, dit vergt enige vorm van geduld hoe lastig ook. Zodra het glazuur stevig genoeg is kun je de oranje rakkers uitdelen of natuurlijk bewaren.


~bron;ohmypie~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.