Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 06 april 2021 @ 09:41 door ma-de-liefje , 310 keer bekeken

Aspergesalade met ei

Aspergesalade met ei
lente maaltijdsalade  2 personen

 

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing


Benodigdheden
50 gr gemengde sla
scheutje melk
200 gr witte asperges (geschild)
2 eieren
4 plakken ontbijtspek
2 sneetjes brood
200 gr krieltjes (in schil)

 

Dressing
scheutje olie
1 el citroensap
1 tl mosterd
snuf peper


Bereiden
Halveer de krieltjes en kook ze 15 min in een pan met water en een snufje zout. 
Kook de asperges 5 min in een pan met water en een scheutje melk en zet daarna het vuur uit en laat nog 10 min nagaren. 
Kook ondertussen ook de eieren 8 min en laat ze daarna ‘schrikken’ onder de koude kraan.
Verhit een koekenpan zonder olie en bak de spek hierin krokant in een paar minuutjes en laat uitlekken op een keukenpapiertje. 
Rooster ook het brood krokant in een pan of broodrooster.
Meng de benodigdheden voor de dressing door elkaar.
Snijd de asperges in stukken. 
Verdeel de sla over borden of een grote kom. 
Voeg de gekookte krieltjes en asperges toe en meng met de dressing. 
Verdeel de eieren in stukjes over de salade samen met het spek en brood.


Tip
Voor een vegetarische versie laat je de spekjes achterwege of vervang ze door wat gezouten nootjes.

bron;lekkererecepten



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.