Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 01 november 2020 @ 10:31 door Ingrid , 255 keer bekeken
Appelplaattaart
gebak e.d. 8 personen
Benodigdheden
300 gr zelfrijzend bakmeel
175 gr roomboter
150 gr lichtbruine basterdsuiker
50 gr rozijnen
3 appels
1 ei (middel)
2 el suiker
1½ el amandelschaafsel
1 el citroensap
2½ tl kaneel
1 tl koekkruiden
½ tl kardemom
zout
bakplaat van 20 x 30 centimeter (of vergelijkbaar)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Wel de rozijnen in warm water.
Kneed een mooi deeg van het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, boter, ei en een snuf zout.
Vet de bakplaat in en verdeel hierover het deeg. Zet het daarna in de koelkast.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
Giet de rozijnen af en dep ze droog.
Meng de stukjes appels in een kom met het citroensap, kaneel, kardemom, koekkruiden, suiker en de rozijnen.
Haal de bakplaat en het deeg uit de koelkast en verdeel hierover het appelmengsel. Laat de rondom ± ½ cm vrij.
Zet het in de oven en bak de appelplaattaart in ± 40-50 min goudbruin af. Verdeel de laatste 15 min het amandelschaafsel over.
~bron;eefkooktzo~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.