Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 01 november 2020 @ 10:31 door Ingrid , 228 keer bekeken

Bladerdeeghapje met bloedwors…

Bladerdeeghapje met bloedworst en appel
hapje

 

Benodigdheden
bladerdeeg
een bloedworst van goede kwaliteit dat bepaalt uiteindelijk de smaak
1 of 2 appels
50 gr pijnboompitten
platte peterselie voor de afwerking
een beetje suiker als de appels wat te zuur zijn
mini cupcakevorm
ronde uitsteker van  ø 7 cm


Bereiden
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudkleurig.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij in kleine stukjes en stoof ze aan in een beetje boter of olie tot ze zacht zijn. (geen appelmoes!)
Voeg ook de bloedworst toe (vel verwijderd) en bak rul. Proef en voeg er eventueel nog wat suiker/peper en zout aan toe. Laat afkoelen.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Voeg de pijnboompitten toe (hou er apart voor de afwerking)
Steek rondjes uit van 7 cm uit het deeg. Maak inkepingen 6 van de rand de kant naar het midden (laat in het midden 2 cm in het midden) . Zo krijg je 6 bloemblaadjes.
Schep een lepeltje vulling in het midden. Doe “blaadjes 1, 3 en 5 naar het midden, gevolgd door blaadjes 2, 4 en 6. Zo krijg je een mooi bloemvormpje.
Doe de hapjes in de cupcake vorm en bak ongeveer 10 min tot goudbruin.
Werk af met de achtergebleven pijnboompitten en een beetje verse peterselie.

~bron;donnacaramella~

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.