Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 22 september 2020 @ 16:42 door Ingrid , 207 keer bekeken

Quiche met kastanjechampignon…

Quiche met kastanjechampignons, gorgonzola en walnoten
hartige taart 4 personen


Benodigdheden
125 ml verse slagroom
1 rode ui
50 gr ongezouten roomboter
500 gr kastanjechampignons
2 tenen knoflook
5 takjes tijm
270 gr vers bladerdeeg
4 middelgrote eieren
60 gr ongebrande walnoten
150 gr gorgonzola
peper & zout


Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. en vet een quichevorm licht in met boter of olie.
Snipper de ui en knoflook en bak op een middelhoog vuur in een scheutje olijfolie.
Snijd de kastanjechampignons in plakjes en ris de tijm. Laat deze meebakken bij de ui en knoflook.
Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork gaatjes over de hele bodem.
Klop de eieren samen met de slagroom los. Breng op smaak met peper en zout en schenk over het bladerdeeg. Verdeel dan de kastanjechampignons, gorgonzola en walnoten over het eimengsel.
Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak deze in 35 tot 40 min goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of hij in het midden ook gestold is.

S
erveer de quiche met een frisse salade.


~bron;uwmarktspecialist~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.