Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 22 september 2020 @ 16:42 door Ingrid , 244 keer bekeken

Ragout met hertengehaktballet…

Ragout met hertengehaktballetjes en wilde paddenstoelen
wild 4 personen


Benodigdheden
2 el zonnebloemolie
1 ui fijngesneden
2 tenen knoflook geperst
4 el dille fijngesneden
500 gr hertengehakt bestel bij de wildspecialist
80 gr broodkruim vers wit
1 ei losgeroerd
4 el dijonmosterd
100 gr boter
400 gr paddenstoelen, in stukken
½ tl gerookt paprikapoeder*
1 el tomatenpuree
1 el bloem
380 ml runderfond pot
4 el cognac
150 ml zure room
400 gr tagliatelle
1 el maanzaad
3 el bladpeterselie fijngesneden


Bereiden
Verhit 1 el olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui in 3-4 min glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep in een kom en laat afkoelen. Meng de dille, gehakt, broodkruim, ei, 3 el mosterd en wat zout en peper erdoor. Draai er 30 gehaktballetjes van. Laat 30 min opstijven in de koelkast.
Verhit de resterende el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de gehaktballetjes (in gedeelten) rondom goudbruin en gaar in 6-7 min. Schep ze op een bord. Houd ze afgedekt warm.
Verhit in dezelfde koekenpan 40 gr boter op hoog vuur. Bak de paddenstoelen al omscheppend 4-5 min. Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en bloem toe en schep 1 min om. Voeg de runderfond en cognac toe. Laat in 7-8 min licht binden. Voeg de gehaktballetjes, zure room en de resterende el mosterd toe. Laat 5 min doorwarmen.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met maanzaad, de resterende boter, 1 el peterselie en wat zout en peper.


Verdeel de pasta en ragout over borden en strooi de rest van de peterselie erover.

 

~bron;delicious~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.