Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 09 september 2020 @ 15:44 door Ingrid , 224 keer bekeken

Pompoen-paprikastoof met ei e…

Pompoen-paprikastoof met ei en brood
stoofgerecht 4 personen

 

Benodigdheden
500 gr flespompoenen (of kabocha)
1 el karwijzaad
230 gr geroosterde rode paprika's in pot
½ citroen
1 teen knoflook
1½ el traditionele olijfolie
1 gedroogde laurierblaadjes
½ el Zeeuwse keukenstroop
600 gr tomatenblokjes
400 gr kikkererwten in blik (uitgelekt)
8 middelgrote eieren
1 bakje tuinkers
1  meerzadenbrood

 

Bereiden
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1½ el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.
Schep de helft van de stoof over in een koekenpan. Maak in elke pan 4 holtes en breek boven elke holte 1 ei. Doe een deksel op de pannen en laat de eieren in 10 min op laag vuur gaar worden. Bestrooi de stoof met tuinkers.


Serveer met het brood.

 

~bron;allerhande~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.