Blogposts
Blog
Geplaatst op woensdag 09 september 2020 @ 15:44 door Ingrid , 255 keer bekeken
Pompoen-lepelcake
gebak e.d.
Benodigdheden
Pompoen
1 pompoen van ± 1½ kilo
1 el kurkuma
1 steranijs
1 kaneelstokje
Cake
125 gr pompoen
3 eieren
65 gr suiker
1 tl kaneelpoeder
125 gr geschaafde amandelen
25 gr bloem
Topping
125 gr ontbijtkoek
zonnebloemolie
40 gr pompoenpitten
150 gr gedroogde abrikozen
80 gr dadels
1 el rozijnen
2 el abrikozenjam
50 gr witte chocolade
1 bakje atsina cress
bakpapier
poedersuiker om te bestuiven
Bereiden
Pompoen
Snijd de bovenkant van de pompoen af en haal de zaadlijsten eruit. Breng een pan water met kurkuma, steranijs en het kaneelstokje aan de kook. Kook de pompoen ± 5 min tot het vruchtvlees
beetgaar is. Laat de pompoen op zijn kop uitlekken en afkoelen.
Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de pompoen in stukjes en kook
de pompoen ± 3 min. Laat afkoelen op keukenpapier.
Splits de eieren en roer de eidooiers met 1 el suiker los. Klop de eiwitten met de rest van suiker tot zachte pieken.
Maal de geschaafde amandelen met het kaneelpoeder en de bloem tot poeder. Spatel het eiwitschuim door de eidooiers en meng het bloemmengsel en vervolgens de pompoenblokjes erdoor. 
Schep het cakebeslag in de uitgeholde pompoen. Bak de pompoen ± 2 uur tot de cake goudbruin en gaar is.
Topping
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de ontbijtkoek in kleine blokjes, besprenkel met zonnebloemolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de pompoenpitten er door. Bak de ontbijtkoekblokjes en de pompoenpitten in ± 15 min krokant. Hak de gedroogde abrikozen en de dadels fijn. Meng met de rozijnen, abrikozenjam, pompoenpitten en de gebakken ontbijtkoekblokjes.
Verdeel de topping over de rand van de pompoen.
Hak de witte chocolade grof en verdeel over de topping, garneer met enkele takjes Atsina cress. Bestuif met poedersuiker.
~bron;24kitchen~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.