Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 16 augustus 2020 @ 14:19 door Ingrid , 191 keer bekeken

Preitaart met rauwe ham

Preitaart met rauwe ham
hartige taart 4 personen


Benodigdheden
800 gr gesneden prei
6 plakjes deeg voor hartige taart
150 gr coburgerham
1 tl gedroogde tijm
5 middelgrote eieren
100 gr Parmigiano Reggiano (stuk)
250 gr ricotta
75 gr rucola
quichevorm met losse bodem ø 28 cm


Bereiden
Verwarm de oven op 200 °C.
Kook de prei 4 min. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Bekleed ondertussen de quiche vorm met de plakjes deeg. Beleg de deegbodem met â…” van de ham en bestrooi met de tijm.
Klop de eieren los. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de prei over de bodem van de quichevormen schenk het eimengsel erover.
Bak de taart in het midden van de oven in ± 35 min goudbruin en gaar.
Laat 15 min afkoelen op een rooster.

Garneer met de rest van de ham en de rucola.

 

variatietip
Voor een vegetarische taart: vervang de ham door 110 g walnoten (4 personen). Hak de noten grof en schep ze met de prei door het ricottamengsel.
Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 20 min. op 180 ºC.

 

~bron;albertheijn~

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.