Blogposts
Blog
Geplaatst op maandag 27 juli 2020 @ 15:58 door Ingrid , 226 keer bekeken
Slabootjes met lauwwarme aardappel en biet
salade 4 personen
Benodigdheden
300 gr gekookte bieten
2 kroppen little gem
100 gr zachte geitenkaas
6 el olijfolie extra vierge
2 scheuten balsamico azijn
1 bosje bladpeterselie
400 gr aardappelen
peper & zout
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen of borstel ze schoon en snijd in blokjes.
Dep de rode bieten droog en snijd in blokjes.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Snijd het stronkje van de little gem en was en droog de slablaadjes voorzichtig.
Hak de peterselie fijn.
Bereiden
Leg de aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de voorverwarmde oven.
Leg na 5 min de bietblokjes en de kikkererwten bij de aardappel op de bakplaat. Bak nog 10-15 min.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat de blokjes en kikkererwten iets afkoelen.
Meng de olijfolie, azijn en peterselie in een kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de alles van de bakplaat in de kom en meng met de dressing.
Serveren
Leg de slablaadjes op een bord of schaal.
Schep wat van de aardappel-biet salade in de slabootjes. Verdeel de kaas over de slablaadjes.Garneer met een beetje peterselie.
~bron;VerseOogst~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.