Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 09 juli 2020 @ 22:09 door ma-de-liefje , 262 keer bekeken
IJsrepen met bramen
6-8 personen
Benodigdheden
350 gr digestive koekjes
100 gr boter
8 el Griekse yoghurt
250 gr bevroren bramen (vers of uit een pakje)
250 gr bevroren blauwe bessen (vers of uit een pakje)
2 el honing
5 el pure vlokken
voor de topping
75 gr verse blauwe bessen
75 gr verse bramen
bakvorm van 24 x 24cm of een ronde springvorm Ø 24cm
bakpapier
Bereiden
Bekleed je vorm met bakpapier.
Let op wanneer je een springvorm gebruikt, wat ik heb gedaan, dan bevriest ook het mechaniekje.
Bij het openen moet je dus met een beetje geduld de springvorm openen.
Hij hoeft maar een klein stukje open om het de bodem en yoghurt ijs met het papier omhoog te trekken.
Zorg dus welke vorm je ook gebruikt dat het papier over de vorm heen valt.
Maak de bodem door de koekjes in een keukenmachine fijn te malen.
Smelt de boter in een steelpannetje zonder bruin te laten worden.
Giet de boter over de koekjes en roer zodat alles goed gemengd is.
Stort alle koekkruimels in de vorm, bedek de bodem er mee, smeer uit met de bolle kant van een lepel en druk even goed aan.
Maak dan het yoghurtijs.
Gebruik hiervoor een blender die ijs kan hakken, het bevroren fruit is namelijk heel hard.
Doe eerst de bramen in je blender samen met de helft van de Griekse yoghurt.
En blender tot dat het glad is.
Help je blender een handje door (wanneer hij uit is) even alles om te scheppen.
Het lijkt alsof het nooit gaat gebeuren maar opeens heb je ijs!
Let maar op! Herhaal alles met de blauwe bessen.
Voeg dan de honing en vlokken toe en meng door elkaar.
Schep het mengsel in de vorm op de koekjesbodem.
Strijk glad, bestrooi met de verse blauwe bessen en bramen en zet in voor 4 uur in de vriezer.
Haal de taart uit de vriezer, trek hem omhoog aan het bakpapier.
Wrik eerst even rustig los. Snijd er dan mooie repen van.
Gebruik hiervoor een scherp mes.
Ik vind de yoghurtijs repen het lekkerste wanneer ze iets ontdooit zijn.
Je kunt ze gemakkelijk in een afgesloten bakje in de vriezer bewaren.
Je kunt dit yoghurtijs recept ook heel goed gebruiken om andere smaken te maken.
Wat dacht je van tropische yoghurtijs repen? Met mango en banaan?
~bron:uitpaulineskeuken~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.