Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 juli 2020 @ 22:09 door ma-de-liefje , 173 keer bekeken

Yoghurt fruitijsjes met mango…

Yoghurt fruitijsjes met mango en banaan
8 ijsjes

Benodigdheden
500 gr bevroren mango (vers of uit een doosje)
6 flinke el Griekse yoghurt
2 bananen
20 gr boter


Bereiden
Halveer de bananen. 
Smelt de boter in een koekenpan en leg de bananen er in. 
Bak ze aan beide kanten mooi goudbruin. 
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Wanneer de bananen zijn afgekoeld kun je verder. 
Doe de mango stukjes samen met de Griekse yoghurt in de blender. 
Zet de blender aan en maal de stukjes fruit fijn tot dat er ijs ontstaat. 
Help je blender af en toe. 
Wanneer je een gladde massa hebt voeg je de banaan in stukjes toe. 
Zet de blender nog een keertje aan tot dat alles mooi glad is.
Zorg dat je in de vriezer ruimte hebt dat je de vormpjes rechtop neer kunt zetten. 
Vul de vormpjes met je ijsmengsel. 
Let op het ijs zet een beetje uit, dus vul ze niet helemaal tot het randje. 
Sluit ze af en steek de stokjes er in. 


Zet ze in de vriezer en laat 2-4 uur in de vriezer staan. 
Wanneer je de fruitijsjes uit je vormpje wilt hebben kun je ze heel kort in heet water zetten. Dan trek je ze er zo uit. 
Je kunt ze nu eventueel weer opnieuw invriezen. 
Ik doe ze in een doosje met bakpapier er tussen!

~bron:uitpaulineskeuken~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.