Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 21 juni 2020 @ 17:59 door Ingrid , 186 keer bekeken

Salade met kip & fruitbierdre…

Salade met kip & fruitbierdressing
bbq salade 4 personen


Benodigdheden
390 gr scharrelkipdijfilet
4 takjes verse tijm
30 gr ongezouten roomboter
2 venkelknollen
2 kropjes babyromainesla
15 gr verse basilicum
250 ml Liefmans fruitesse alcohol free
4 el balsamicoazijn
140 gr verse frambozen
100 gr Blue Stilton blauwaderkaas *


Bereiden
Snijd de kipdijfilet in repen. Ris de blaadjes van ¾ van de takjes tijm. Bestrooi de kip met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ± 9 min gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de steel, het loof en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof. Halveer de knollen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de romainesla en het basilicum in reepjes.
Neem de kip uit de pan en houd afgedekt warm. Laat het bakvet in de pan zitten en schenk de Fruitesse en balsamicoazijn erbij. Leg de rest van de tijm erin en breng aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot een dressing. Dit duurt ± 7 min. Verwijder het takje tijm en laat de dressing een beetje afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de venkel, sla, frambozen en het basilicum over een grote platte schaal. Verkruimel de blue stilton erboven en verdeel de kip en het venkelloof erover. Besprenkel de salade met de dressing.

Lekker met stokbrood.


Tip
In plaats van blauwe kaas kun je ook zachte geitenkaas gebruiken.


~bron;allerhande~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.