Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 21 juni 2020 @ 17:59 door Ingrid , 285 keer bekeken
Pastasalade met chorizo en mozzarella
salade maaltijd 4 personen
Benodigdheden
300 gr mini penne volkoren
200 gr chorizo pamplona
120 gr zwarte olijvenplakjes
295 gr gegrilde rode paprika's in pot
15 gr verse peterselie
1 teen knoflook
2 el balsamicoazijn
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
300 gr snoepgroente tomatenmix
125 gr buffelmozzarella
keukenpapier
Bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo. Halveer de worst in de lengte en snijd in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min op hoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd 2 el bakvet achter. Laat de olijven en paprika’s uitlekken. Houd 3 el paprikavocht achter (per 4 personen).
Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn. Meng het achtergehouden bakvet en paprikavocht met de peterselie, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de tomaten. Meng de pasta met de dressing, chorizo, olijven, paprika en tomaat. Verdeel over een schaal en scheur de mozzarella in stukken erover.
~bron;internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.