Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 19 september 2019 @ 10:22 door Ingrid , 278 keer bekeken

Hartige taart met wortel en p…

Hartige taart met wortel en pompoen
brunch  3 personen

 


Benodigdheden
500 gr pompoen
250 gr  wortel
1 tl mosterdzaad
10 gr  suiker
3 tl citroensap
3 el witte wijn azijn
150 gr zachte geitenkaas
1 handje parmezaanse kaas
2 eieren
75 gr creme fraiche
50 ml melk
1 handje bieslook of lenteui
5 vellen hartige taart deeg
peper & zout
olijfolie


Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de pompoen (schillen is niet nodig) en snij deze in stukjes van ongeveer 2×2 centimeter. Leg de pompoenstukjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zout en peper. Bak de pompoen ongeveer 15 min in de oven. 
Schil intussen de wortels en rasp ze grof. Ik doe dit in de food processor van de keukenmachine. Zet een pan op het vuur en doe hier een scheut olijfolie en de mosterdzaadjes in. Als de zaadjes beginnen te springen, doe je de wortel erbij. Bak de wortel kort en voeg vervolgens de wijnazijn, citroensap en suiker toe. Zet het vuur wat lager en bak de wortel ongeveer 5-10 min tot de wortel net niet meer rauw is.
Klop nu de eieren met de creme fraiche, melk en parmezaanse kaas. Breng het eimengsel op smaak met zout en peper. Snij de lenteui of bieslook in kleine ringen en voeg toe aan het eimengsel. 
Vet een quichevorm in met boter of olijfolie. Bedek de bodem en randen met hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem en leg vervolgens de wortels op de bodem. Leg hier de pompoen en schenk vervolgens het eimengsel over de groente. Kruimel nu de geitenkaas erover en dan kan je taart de oven in! Bak de taart in ongeveer 20-30 min goudbruin. Check even of de eieren goed gestold zijn. Eet smakelijk!


Extra kidsproof tips
Je kunt de taart nog meer kidsproof maken door de pompoen te pureren nadat je deze in de oven hebt gebakken. 
Ook kun je de geitenkaas met een mixer door het eimengsel mengen, dan heb je daar ook geen stukjes meer van. 

~bron;foxilicious~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.