Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 19 september 2019 @ 10:22 door Ingrid , 270 keer bekeken
Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette
hartige taart 1-2 personen
Benodigdheden
Voor de amandelbodem
75 gr yoghurt
60 gr boekweitmeel
40 gr amandelmeel
1 el gesmolten kokosvet
½ tl bakpoeder
snufje zout
Voor erop
½ courgette
2 el crème fraîche
3 el groene pesto
80 gr zachte geitenkaas
1 el honing
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Begin met de bodem. Meng de ingrediënten met een lepel door elkaar en kneed met de hand verder tot een mooie deegbal. Bestuif het aanrechtblad met een beetje boekweitmeel en rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot een langwerpige plak. Leg het bakpapier met de bodem op een ovenplaat en bak de bodem 20 min in de oven.
Snijd een halve courgette in dunne plakken. Verhit een scheutje olie in een grillpan (of koekenpan) en gril de plakken zo’n 5 min.
Maak ondertussen de groene pesto door de ingrediënten te pureren. Proef en voeg naar smaak nog wat citroensap toe.
Haal de bodem uit de oven. Besmeer hem met de crème fraîche en groene pesto. Snijd de geitenkaas in zo dun mogelijke plakken en verdeel ze oven de taart. Drizzle de honing over de plaattaart en sluit af met een snuf zwarte peper. Schuif de plaat nog 10 min in de oven.
Snijd de plaattaart in stukken en serveer direct. Warm is hij het lekkerst, al is hij koud ook heerlijk.
~bron;beaufood~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.