Blogposts
Blog
Geplaatst op woensdag 17 juli 2019 @ 17:59 door ma-de-liefje , 226 keer bekeken
Zomerse bonenbouillon met citroen
Ingrediënten
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
300 g sperziebonen
2 groentebouillonblokjes
200 g tuinerwten (uit de diepvries)
175 g cannellinibonen (1 blikje)
1 citroen
2 takjes basilicum
1 olijfolie extra vierge
1,5 l water
1 snufje peper
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Verhit intussen in een soeppan de olie.
Fruit de knoflook 1 min.
Voeg de sperziebonen toe en bak 1 min. mee.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng tegen de kook.
Kook de soep 8 min. zachtjes.
Kook de tuinbonen 4 min. in het kokende water.
Giet ze af en spoel kort onder stromend koud water.
Verwijder het stugge grijze velletje (= dubbeldoppen).
Voeg de tuinbonen en cannellinibonen toe aan de bouillon en verwarm 2 min. mee.
Snijd intussen de citroen in 8 dunne plakjes.
Verdeel de citroenplakjes over 4 kommen.
Breng de bouillon op smaak met peper.
Verdeel de bonenbouillon over de kommen en verdeel er de basilicum over.
Schenk naar smaak nog wat extra vierge olijfolie bij de soep.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal) 179
Koolhydraten (G) 13
Eiwitten (G) 7
Vet (G) 9
Bron;Jumbo
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.