Blogposts
Blog
Geplaatst op dinsdag 27 april 2021 @ 21:04 door ma-de-liefje , 326 keer bekeken
Nacho's met een groene twist
snack 4 personen
Je klassieke nacho's zijn nu nóg beter.
Deze versie zit namelijk bomvol met je favo lentegroente: groene asperges!
Voeg daar wat bosui, avocado en jalapeños aan toe en je nieuwe lievelingssnack is geboren.
Benodigdheden
8 groene asperges
1 jalapeño peper
2 takjes koriander
1 limoen
1 bosui
50 gr geraspte kaas
60 gr kidneybonen
1 avocado
1 zak nacho's
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de asperges, droog ze af met een schone theedoek en snijd ze in kleinere stukken.
Verdeel de asperges over bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie tot ze mooi glanzen.
Bestrooi ze vervolgens met zeezout.
Prak de avocado met het sap van een halve limoen, 2 takjes fijngesneden koriander, een snuf peper & zout en zet dit vervolgens even apart.
Snijd de jalapeño in kleine stukjes en de bosui in dunne plakjes.
Schuif de asperges 10 min in de oven totdat de puntjes lichtbruin zijn verkleurd.
Was de kidneybonen en verdeel deze over een ovenschaal samen met de nacho's en daarover de geraspte kaas.
Voeg, als de geroosterde asperges klaar zijn deze toe en zet het geheel nog een paar minuten in de oven. Tot de kaas gesmolten is.
Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de jalapeño, bosui en wat peper.
Serveer met het avocadomengsel, je guacamole, en eventueel wat partjes limoen.
bron;verseoogst
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.