Blogposts
Blog
Geplaatst op maandag 22 april 2019 @ 21:45 door ma-de-liefje , 323 keer bekeken
Lentepizza
pizza 2 personen
Serveer de lente op je pizza met deze extra groene versie mét asperges.
Bomvol knapperige groentes en het allerleukste aan deze pizza is;
je hebt gegarandeerd geen vette vingers achteraf!
Benodigdheden
1 pizza bodem
3 el pesto
50 gr verse of diepvries doperwten
3 el mascarpone
1 citroen
6 radijsjes
verse tijm
1 bol mozzarella
8 groene en/of witte asperges
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °
Snijd de houtige onderkant van de asperge als dit nodig is.
Snijd met een dunschiller dunne repen van de asperges.
Meng de mascarpone met 2 eetlepels pesto.
Besmeer de pizzabodem met het mascarponemengsel.
Verdeel hier vervolgens de repen asperge over met de doperwten.
Bestrooi dit met peper en zout en een beetje olijfolie.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven zo'n 12 tot 16 min tot het deeg mooi bruin kleurt.
Scheur ondertussen de mozzarella in stukken, of als je het écht bijzonder wil maken burrata, en snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Verdeel de stukken mozzarella en de laatste eetlepel pesto over de pizza.
Strooi de radijsjes en verse tijm over de pizza en rasp ook de citroenschil eroverheen.
Besprenkel als laatste eventueel met een beetje citroensap of zet parten citroen op tafel.
Snijd de pizza in stukken en tast toe!
bron;verseoogst
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.