Blogposts
Blog
Geplaatst op maandag 22 april 2019 @ 21:45 door ma-de-liefje , 294 keer bekeken
Gepofte- & gevulde zoete aardappel
Asperge 4 personen
Benodigdheden
6 groene asperges
8 el yoghurt
100 gr feta
2 gr gemalen komijn
halve citroen
2 teentjes knoflook
3 el tahin (sesampasta)
3 el olijfolie
peper & zout
4 takjes verse koriander
4 takjes verse munt
4 zoete aardappelen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C
Was de aardappelen goed en prik met de punt van een mes hier en daar wat gaatjes.
Besmeer de aardappels met olie en bestrooi met zout en zet ze in de oven voor ongeveer 50 min.
Snijd de knoflooktenen en de muntblaadjes fijn en meng deze samen met een snuf zout en peper door de yoghurt. Houd een paar muntblaadjes apart.
Verkruimel de feta.
Meng de tahin met de komijn, het sap van een halve citroen en de olijfolie tot een romige dressing.
Besmeer de aspergetips met olie en rooster ze in een grillpan of zet ze de laatste 10 min in de oven bij de zoete aardappel.
Snijd de zoete aardappel half open en schep hierin een lepel van het yoghurt mengsel en een lepel van de tahin dressing.
Bestrooi met de overgebleven munt, verse korianderblaadjes en de verkruimelde feta.
Leg als laatste de geroosterde aspergetips erop en bestrooi met peper en zout.
Serveer eventueel met een frisse salade.
bron;verseoogst
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.