Blogposts
Blog
Geplaatst op maandag 22 april 2019 @ 21:45 door ma-de-liefje , 296 keer bekeken
Mexicaanse aspergehotdogs
Geïnspireerd op de Mexicaanse Tijuana hotdogs maar nu mét asperges!
Maak het plaatje helemaal af met de lekkerste toppings zoals gebakken uien, bonen en guacamole.
Snack
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Benodigdheden
4 broodjes
1 avocado
1 tomaat
verse koriander
80 gr ontbijtspek
4 el crème fraiche
2 handjes tortillachips
4 jalapeños
4 groene en/of witte asperges
Bereiden
Schil de asperges en verwijder de houtige onderkant.
Snijd de avocado en de tomaat in kleine blokjes.
Verkruimel de tortillachips.
Snijd de broodjes in het midden open en besmeer de binnenkant met crème fraîche.
Kook de asperges 7 min in zout water tot ze net beetgaar zijn.
De tijd is afhankelijk van de dikte.
Houd voor het zoutgehalte 9 gr zout per liter water aan.
Giet af, laat ze iets afkoelen en dep ze voorzichtig droog.
Omwikkel ze vervolgens met ontbijtspek en bak de omwikkelde asperges in een pan mooi knapperig.
Leg de asperges met bacon in de besmeerde broodjes en bestrooi deze met avocado, tomaat, de verkruimelde tortillachips en verse koriander.
Voeg naar smaak wat gesneden jalapeños toe en serveer.
bron;verseoogst
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.