Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 31 oktober 2018 @ 23:26 door Ingrid , 240 keer bekeken

Spruitentaart met komijnekaas

Spruitentaart met komijnekaas
hartige taart 4 personen


Benodigdheden
1  a 2 el boter of olie
1 el bloem
8 plakjes bladerdeeg
zout en peper
450 gr spruiten gehalveerd
2 el olijfolie
2 rode uien in halve ringen
150 gr ham blokjes
3 takjes tijm
4 eieren
2 dl slagroom of crème fraîche
nootmuskaat
100 gr geraspte komijnekaas
springvorm van 28 cm doorsnee


Voorbereiden
Verwarm de oven op 180°C.
Vet een springvorm in en bestrooi met een beetje bloem.
laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel ze over de springvorm.
Druk de randen goed aan en laat het deeg over de rand hengen.
Zet de vorm in de koelkast om op te stijven.
Breng een pan met water en zout aan de kook  en blancheer hier in de
spruitjes in  4 minuten. Spoel ze koud af en laten uitlekken.
Verwarm ondertussen de olie en fruit de uiringen een paar minuten tot ze
zacht en lichtbruin zijn. Voeg de hamblokjes en de tijm blaadjes toe en bak nog een minuut mee.


Bereiden
Klop de eieren los met de room, zout, peper en nootmuskaat en schep hier de
spruiten, uiringen en ham doorheen. Giet alles in de springvorm en bestrooi met
de geraspte kaas. Vouw het overhangende deeg losjes terugover de groenten
en bak de taart in 30 a 40 minuten gaar en bruin. Laat de taart even rusten voordat hij wordt aangesneden

~bron;boodschappen~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.