Blogposts
Blog
Geplaatst op woensdag 31 oktober 2018 @ 23:26 door Ingrid , 240 keer bekeken
Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot
4 flensjes
Benodigdheden
2 flinke handen spinazie ± 175 gr
150 gr boekweitmeel
250 ml havermelk (gewone melk kan ook)
2 eieren
Voor erop (per persoon)
50 gr geitenkaas
½ avocado
1 grote dadel
paar blaadjes spinazie
1 sjalot
drupje honing
Bereiden
Snijd de sjalot in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de sjalot toe en fruit in vijf minuten glazig op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de honing toe.
Ga ondertussen verder met de spinazie flensjes. Verzamel alle benodigdheden in een kom en pureer met een staafmixer tot een egaal beslag. Voeg ook een snuf zout toe.
Verhit een klein klontje kokosvet in een koekenpan. Schenk ¼ van het beslag in de pan en beweeg de pan zodat het beslag goed kan uitlopen. Anders wordt het een dik flensje en dat willen we niet!! Zet het vuur niet te hoog zodat je flensjes niet bruin worden, maar mooi groen blijven.
Snij de avocado in repen en de dadel in stukjes. Beleg een flensje met de geitenkaas, honingsjalot, blaadjes spinazie, avocado en dadel. Sluit af met een snuf zout en zwarte peper.
~bron;beaufood~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.