Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 31 oktober 2018 @ 23:26 door Ingrid , 270 keer bekeken

Herfstfruitgalette

Herfstfruitgalette
8 personen

 

Benodigdheden
125 gr ongezouten roomboter
125 gr volkorenmeel
125 gr tarwebloem
75 gr kokosbloesemsuiker
2 middelgrote eieren
2 Braeburn appels
2 Conference handperen
200 gr amandelspijs
1 citroen
150 gr verse bramen
1 el ruwe rietsuiker

 

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de koude boter in blokjes.
Meng het meel met de bloem, kokosbloesemsuiker 1 mespunt zout .Voeg de boter toe en maak er met koele handen grove kruimels van. Voeg de helft van de eieren toe en kneed snel tot een soepel deeg. Voeg indien nodig wat koud water toe. Maak van het deeg een platte bal en rol deze tussen 2 vellen bakpapier met de deegroller uit tot een ronde lap van 35 cm doorsnede en 4 mm dik. Rol met het bakpapier op en leg in de koelkast.
Snijd de appels en peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg het deeg op de bakplaat en verwijder het bovenste vel bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg, laat aan de randen 5 cm vrij.
Snijd de spijs in dunne plakjes en leg op de bodem. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Verdeel al het fruit erover. Laat de rand vrij. Pers de helft van de citroen uit. Besprenkel het fruit met citroensap. Vouw de rand deeg over het fruit. Klop het andere ei los. Bestrijk de rand ermee en bestrooi met de rietsuiker. Bak de galette in ca. 40 min goudbruin en gaar.

Lekker met crème fraîche.
 

~bron;Allerhande~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.