Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 30 september 2018 @ 21:51 door Ingrid , 240 keer bekeken
Lamskerrie met dadels ‘en croute’
6 personen
Benodigdheden
3 el olie
750 gr lamsvlees, in blokjes of 750 gr rundvlees, in blokjes
2 el kerriepoeder
375 gr uien, gesnipperd
125 gr dadels, fijngesneden, zonder pit
125 ml witte wijn of125 ml bouillon
125 ml Bulgaarse yoghurt of 125 milliliter Griekse yoghurt
125 ml zure room
6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
ovenschaal (ingevet)
aluminiumfolie
Bereiden
Verhit de olie en schroei het lamsvlees hierin dicht. Voeg de kerrie en ui toe en bak mee.
Voeg de dadels, wijn, yoghurt en zure room toe en laat circa 45 minuten sudderen. Schep het vlees eruit en laat het vocht inkoken tot de helft.
Giet het stoofvocht weer over het vlees en schep in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Rol de plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een lange lap en rol het bladerdeeg uit over de schaal. Snijd bij en decoreer eventueel met de restjes deeg.
Steek schoorsteentjes van aluminiumfolie erin en bak de lasmkerrie met dadels nog 45 minuten in de oven.
Tip
Gebruik voor dit recept ook eens een rol koelvers bladerdeeg.
~bron;internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.