Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 30 september 2018 @ 21:51 door Ingrid , 248 keer bekeken
Havermout-meringue pie met stoofpeertjes
8 personen
Benodigdheden
250 gr havermout
75 gr lichtbruine basterdsuiker
½ tl kaneelpoeder
150 gr boter (koud, in blokjes)
1 eidooier
1 el bloem (om te bestuiven)
de topping
25 gr amandelschaafsel
2 eiwitten
1 el suiker
500 gr stoofpeertjes (uitgelekt, kant-en-klaar)
lage taartvorm Ø 24 cm
vershoudfolie
Voorbereiden
Meng de havermout in een keukenmachine of met een mixer met de suiker, kaneel en een snuf zout. Voeg al draaiend de boter toe en voeg als laatste de eidooier toe. Verpak het deeg in folie en laat 30 min rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet de taartvorm in en bestuif met bloem. Rol het deeg uit tot een platte lap en leg in de vorm. Snijd de randen netjes bij en verdeel overtollig deeg over de vorm. Bak de deegbodem in de oven in circa 20 min goudbruin. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor.
Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Klop de eiwitten en suiker met de mixer tot stijve pieken. Vul de havermoutbodem met de stoofpeertjes en verdeel het eiwit in pieken erover.
Bruin de meringue kort onder de hete ovengrill of gebruik een brandertje. Bestrooi de havermout-meringue pie met het amandelschaafsel en serveer direct.
~bron;internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.