Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 30 september 2018 @ 21:51 door Ingrid , 242 keer bekeken

Salade met gecarameliseerde p…

Salade met gecarameliseerde peer en warme dressing
4 personen


Benodigdheden
100 gr rucola
6 lange plakken gerookt ontbijtspek
3 handperen, niet te rijp
2 el honing
1 el crema di balsamico
100 gr zachte geitenkaas/blauwschimmelkaas
roomboter
extra vierge olijfolie
peper & zout

Warme dressing 
20 gr roomboter
30 gr pijnboompitten
1 el honing
1 el crema di balsamico
1 el dijon mosterd


Bereiden 
De plakken spek dienen heel krokant te worden zodat de smaak op zijn hoogst is en je ze goed in stukjes kunt breken over de salade. Dit kun je doen door de spek op een bakplaat te leggen en ze in een voorverwarmde oven voor 10-12 min te bakken op 200ËšC. Een andere optie is om ze gewoon in de pan met een klein beetje olie aan beide kanten goed krokant te bakken. Laat ze vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.
Schil de peren, snijd ze in kwarten en snijd de stukjes klokhuis eruit. Snijd ieder kwart vervolgens in ongeveer 3 lange partjes. Doe wat roomboter in een koekenpan, laat smelten en doe de partjes peer erbij. Laat deze even goed warm worden en schud ze goed om met de boter. Doe er vervolgens de honing en balsamico bij en schud goed om. Breng op smaak met wat peper en zout en laat alles even lekker carameliseren in de pan.
Maak ondertussen de rucola aan. Dit doe je door de rucola met je handen om te husselen met een beetje extra vierge olijfolie en wat peper en zout, verdeel over een groot bord. Schep de peren met een schuimspaan uit de pan en verdeel over de rucola, laat het overgebleven ‘perencaramel’ in de pan zitten en zet even opzij.
Verkruimel de geitenkaas of blauwschimmelkaas over de salade. Breek ook de bacon in stukjes en verdeel over de salade.
Ten slotte maak je de warme dressing. Zet de pan met het perencaramel weer even op het vuur en voeg de pijnboompitten toe, bak deze eventjes aan. Voeg vervolgens de roomboter toe en roer goed door. Daarna kan de honing, balsamico en mosterd erbij en roer je alles tot één mooi geheel.
Schep de warme dressing over de salade.
 
~bron;internet~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.