Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 30 september 2018 @ 21:51 door Ingrid , 241 keer bekeken

Warme herfstcrumble van rood …

Warme herfstcrumble van rood fruit met gember, sinaasappel en kaneel  
nagerecht 4 personen


Benodigdheden
500 g rood fruit, ontdooid (uit de diepvries)
2 appels
3 cm verse gember
1 sinaasappel, schoongeboend
200 gr rietsuiker
3 tl kaneel
300 gr havervlokken
100 gr bloem
200 gr gezoute roomboter, in blokjes
200 ml pistache-ijs

rasp
4 kleine oven-schaaltjes of 1 grote


Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij vervolgens de appels in blokjes van 2 centimeter.
Schil de gember en rasp deze fijn. Rasp de oranjeschil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
Meng het rood fruit, de appelblokjes, 50 gr suiker, 1 tl kaneel en het sinaasappelsap in een kom.
Meng in een andere kom de haver, bloem, boterblokjes, sinaasappelrasp, geraspte gember, de overige kaneel en suiker. U kunt met de toppen van uw vingers het deeg kruimelig maken.
Schep het fruit in de ovenschaaltjes. Verdeel daarna het kruimeldeeg over het fruit en bak de fruitcrumble 30 min in de voorverwarmde oven.

Serveer de warme crumble met een bol pistache-ijs.

~bron;lidl~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.