Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 22 september 2018 @ 15:15 door ma-de-liefje , 232 keer bekeken

Zuurkooltaart met aardappel e…

Zuurkooltaart met aardappel en hamblokjes
4 personen


Benodigdheden
4 plakjes hartige taart deeg
bloem
400 gr uitgelekte zuurkool
3 middelgrote vastkokende aardappels
4 eieren,  plus een eidooier
150 gr oude geraspte kaas
1 teentje knoflook
1 kleine ui
150 ml halfvolle melk of sojamelk
150 ml sojaroom (Alpro)
15 gr gesneden bieslook
100 gr hamblokjes
extra: 140 ananasblokjes (een klein blikje)


Bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C graden. Ontdooi het deeg.
Schaaf of snijd de aardappels in dunne plakjes, snipper de ui, pers het teentje knoflook.
Plak de plakjes deeg aan elkaar zodat er een groot vierkant ontstaat. Plak de randjes vast met water. Leg het vierkant op een dun met bloem bestrooid werkvlak en rol het deeg groter dan de vorm uit. Bekleed de vorm met het deeg, laat extra deeg over de rand van de bakvorm hangen.
Doe de zuurkool in een zeef en druk (of knijp, dat werkte bij mij beter) vocht er heel goed uit. Haal de zuurkool los met een vork en meng de ingrediënten (behalve de aardappel en eidooier)  in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de helft van het mengsel in de vorm en verdeel er de plakjes aardappel over. Strooi hierover de ananasblokjes. Schep de rest van het mengsel hierover heen en rol het overhangende deeg terug. Bestrijk de randjes met de losgeklopte eierdooier. Bak de taart 65 tot 70 min in het midden van de oven tot hij gaar, goudbruin en stevig is. Dek de taart eventueel na 55 min af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.

Strooi voor het serveren de gesneden bieslook over de taart.


~bron;internet~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.