Blogposts
Blog
Geplaatst op zaterdag 22 september 2018 @ 16:13 door Ingrid , 255 keer bekeken
Chocolade-hazelnootcakejes
9 stuks
Benodigdheden
50 gr cacaopoeder
3 el maïzena
50 gr poedersuiker
½ tl bakpoeder
230 gr fijngemalen hazelnoten
40 gr pure chocolade (85% cacao), fijngehakt
125 ml honing
100 ml lichte extra vergine olijfolie
80 gr vers gezette espresso
5 eiwitten
10 hazelnoten, in plakjes
ook nodig: muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vormpjes met vierkantjes bakpapier die je iets boven de randen laat uitsteken. Zeef het cacaopoeder met de maïzena, poedersuiker en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de gemalen hazelnoten en de helft van de chocolade toe. Maak een kuiltje in het midden.
Verwarm de honing met de olie in een steelpan met dikke bodem op heel laag vuur tot de honing goed vloeibaar is. Roer de espresso erdoor. Klop in een kom de eiwitten net schuimig. Schenk het honingmengsel en de geklopte eiwitten in het kuiltje van het hazelnotenmengsel. Spatel alles losjes door elkaar. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bestrooi met hazelnootplakjes en de rest van de chocolade. Bak ze ± 20 min. tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat 5 min. afkoelen in de vormpjes. Laat verder afkoelen op een rooster.
~bron;internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.