Blogposts
Blog
Geplaatst op zaterdag 01 september 2018 @ 00:44 door Ingrid , 238 keer bekeken
Rijsttaart met kaneel en appel-amandeltopping
gebak 8 personen
Benodigdheden
200 gr bloem en bloem, om te bestuiven
100 gr boter, koud, in kleine blokjes
voor de vulling
300 ml melk
300 ml slagroom
1 vanillestokje, opengesneden, merg eruit
160 gr dessertrijst of 160 gr risottorijst
100 gr witte basterdsuiker
2 tl kaneelpoeder
3 eieren
taartvorm Ø 24 cm
vershoudfolie
bakpapier
blindbakvulling
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot circa 4 mm dik.
Bestuif de taartvorm met een beetje bloem en druk het deeg voorzichtig erin. Snijd de randen bij, leg een stuk bakpapier op de bodem en vul met de blindbakvulling.
Bak de taartbodem circa 20 min in het midden van de oven. Neem het bakpapier met steunvulling eruit en laat de bodem afkoelen op een rooster.
Klop intussen de eieren los en roer door de rijstepap. Giet dit mengsel op de bodem en bak nog circa 25 min in het midden van de oven.
Laat de taart helemaal afkoelen.
Snijd de appels voor de topping in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
Meng de appel met het citroensap en de basterdsuiker en verwarm al roerend op een hoge stand tot de suiker smelt en licht karamelliseert. Schep de rozijnen erdoor en laat afkoelen.
Verdeel de gekaramelliseerde appel over de taart en bestrooi met het amandelschaafsel.
Lekker met een vanillesaus.
~bron;internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.