Blogposts
Blog
Geplaatst op dinsdag 14 augustus 2018 @ 18:01 door Ingrid , 231 keer bekeken
Vegetarische Franse bonen salade
4 personen
Benodigdheden
2 tl witte wijnazijn
2-3 tl french mustard
zeezout & verse zwarte peper
1 teentje knoflook, fijn geraspt
1 sjalot, geschild en fijn gesneden
7 tl extra virgin olijfolie
4 volle handen franse bonen, steel eindjes verwijderd
Eventueel: 1 lepel kappertjes klein handje verse kervel
Bereiden
Breng een pan met water snel aan de kook, voeg de bonen toe, en kook ze minstens 4 a 5 minuten. Door de bonen snel te koken blijven alle voedingsstoffen erin. Doe ondertussen de mosterd en azijn in een schaal, en voeg vervolgens tijdens het roeren de olijfolie toe. Doe er de fijn gesneden sjalot en knoflook bij. Eventueel de kappertjes en voeg voorzichtig het zeezout en zwarte peper toe. Haal de bonen uit de pan om te kijken of ze goed gekookt zijn. Als de boon zijn vorm behoud en zacht is om te bijten, dan is hij perfect. Lek de bonen uit in een vergiet. Terwijl de bonen stomen is het moment perfect om de dressing toe te voegen. Warme bonen nemen de dressing beter op dan koude. Het is het beste om de bonen warm te serveren, niet koud en zeker niet bij koelkast temperatuur omdat dan de smaak gedempt en saai zal worden.
Serveer de bonen in een kommetje en besprenkel het met kervel als je er van houd.
~bron;Internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.