Blogposts
Blog
Geplaatst op dinsdag 14 augustus 2018 @ 18:01 door Ingrid , 250 keer bekeken
Thaise kerriesoep
4 personen
Benodigdheden
2 kipfiliets in stukjes
1 ui
2 tl knoflookpoeder
1 prei
1 winterpeen
2 tl gemalen laurierblad
zwarte peper
fleur de sel zeezout
2 a 3 kippenbouillon blokjes
2 el curry
2 tl swinkl boter kruidenmix
2 tl gemalen citroengras
2 aardappels
1 el olijfolie
100 gr sojascheuten of taugé
4 el pijnboompitten
Bereiden
Verwarm een beetje olijfolie en stoof de grof gesneden ui, prei en winterpeen even aan om alle smaakstoffen naar boven te halen.
Voeg de grof gesneden aardapelen toe kruiden met zwarte peper, fleur de sel, knoflookpoeder en de gemalen laurlierblad, de curry, het gemalen citroengras.
Voeg vervolgens een liter water toe met de bouillonblokjes, breng aan de kook. Laat het geheel op het kleinste pitje een uurtje zachtjes sudderen.
Mix de soep met een staafmixer, indien je een gladde soep wilt moet je na het mixen de soep door een zeef halen.
Snijd de kipfilets in reepjes en voeg bij de soep, rooster de pijnboompitten voeg de swinkl boter kruidenmix, de sojascheuten en de geroosterde pijnboompitten toe en laat nog een 10 tal min. sudderen.
Neem de grootste soepkommen en maak de soepkommen warm, vul hiermee de heerlijke gevulde thaise soep.
~bron; internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.