Blogposts
Blog
Geplaatst op dinsdag 31 juli 2018 @ 13:08 door Ingrid , 282 keer bekeken
Pikante rijstsalade met mango en pinda’s
4 personen
Benodigdheden
300 gr wilde rijst of 300 gr notenrijst of 300 gr meergranenrijst
3 eetlepels arachideolie
1 rode peper,in ringetjes
1 tl ketjap manis
200 gr ongezouten pinda’s
1 bosje lente-/bosui, in dunne ringetjes
1 mango geschild, in kleine blokjes, rijp
½ limoen, uitgeperst
1 tl bruine basterdsuiker
1 el stemgember
Bereiden
Kook de rijst, giet af en laat uitgespreid afkoelen. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak hierin de rode peper met de ketjap en pinda’s 1-2 min op een lage stand.
Schep de gebakken pinda’s met de bosui en mango door de rijst.
Klop het limoensap met de basterdsuiker en gember door elkaar en klop de rest van de olie erdoor. Schep deze dressing door de salade. Serveer deze pikante rijstsalade met mango en pinda's met kroepoek.
~bron;internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.