Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 @ 20:13 door ma-de-liefje , 179 keer bekeken

Jord's salade van 'cavemansty…

Jord's salade van 'cavemanstyle' gepofte bieten

Je poft de bieten met schil tússen de kolen. 
Daardoor wordt de buitenkant zwart en de binnenkant mooi gaar.

bijgerecht
4 personen

15 min. bereiden
1 uur wachten


Ingrediënten
8 middelgrote rauwe rode bieten
1 el appelciderazijn
2 el traditionele olijfolie
1½ el ahornsiroop
75 g waterkers
125 g zachte geitenkaas
50 g gezouten geroosterde pistachenoten
½ el verse munt
Zet deze ingrediënten op mijn lijst


Bereiden
Vorm in de barbecue een zachtgloeiend kolenbed door houtskool of briketten op te stoken en vervolgens de zuurstoftoevoer te minimaliseren Plaats de rauwe bieten (niet ingepakt) tussen de kolen of briketten en pof ze in ca. 45 min. gaar. De schil van de bieten zal helemaal zwart blakeren.
Klop ondertussen de azijn, olie, siroop en mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder de rode bieten uit de kolen of briketten als ze zacht aanvoelen en laat iets afkoelen. Verwijder de geblakerde schil. Snijd de bieten in parten en doe samen met de waterkers in een schaal. Meng â…” van de vinaigrette erdoor.
Verkruimel de geitenkaas erboven. Hak de pistachenoten grof en snijd de muntblaadjes in reepjes. Verdeel de pistachenoten en munt samen met de rest van de vinaigrette over de geroosterde bietensalade.
Variatietip:
Je kunt de salade ook maken met rucola.

 

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
energie 325 kcal 
eiwit 11 g 
koolhydraten 18 g 
vet 22 g
waarvan verzadigd 7 g 
natrium 400 mg 
vezels 6 g



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.