Blogposts
Blog
Geplaatst op vrijdag 06 juli 2018 @ 14:12 door Ingrid , 253 keer bekeken
Stoere groentespiesen
2 personen
Benodigdheden
4 el olijfolie (met rozemarijnaroma)
2 el balsamicoazijn, wit
2 teentjes knoflook, geperst
8 middelgrote kastanjechampignons
1 groene paprika, in 8 stukken
1 paprika geel, in 8 stukken
1 courgette, in 8 lange plakken
½ aubergine, in 8 stukken
4 kleine tomaten
8 laurierblaadjes (verse)
8 gedroogde tomaten
metalen spiesen
Voorbereiden
In ruime kom olie met azijn, knoflook en ½ tl zout door elkaar kloppen. Champignons, paprika, courgette, aubergine, tomaten en laurierblaadjes erdoor scheppen. Kom afdekken en groenten ca. 1 uur marineren. Af en toe omscheppen. Gedroogde tomaten 15 min. in heet water weken, afspoelen en droogdeppen. Afwisselend champignons, laurierblaadjes, paprika, courgette, aubergine en gedroogde tomaten op pennen rijgen. Spiesen en achtergebleven marinade tot gebruik in koelkast bewaren.
Bereiden
Spiesen met marinade bestrijken en in ca. 12 min. gaar en bruin grillen. Spiesen elke 3 min. kwartslag draaien.
Lekker met olijvendip en ciabatta.
Tip
De gedroogde tomaten hebben de functie van spek. Ze geven een pittige smaak en 'bite'.
Voor niet-vegetarische versies kunnen ze worden vervangen door ontbijtspek, maar bedenk wel dat het met die tomaten toch wel erg lekker is.
~bron;internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.