Blogposts
Blog
Geplaatst op dinsdag 05 juni 2018 @ 10:23 door Ingrid , 261 keer bekeken
Gegrilde zeetong met tartaarsaus en salade
4 personen
Benodigdheden
4 mooie zeetongen
vismarinade
viskruiden
voor de tartaarsaus
2 dl mayonaise
1 rode ui, gesnipperd
1 el kappertjes
4 el gehakte tuinkruiden (basilicum, peterselie, bieslook en kervel)
1 el sherry
2 koffielepels pesto
1 el ketchup
voor de salade
1 krop eikenbladsla
1 bundel groene asperges
goede olijfolie
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
200 ml notenolie
100 ml rodewijnazijn
1 sjalotje, fijngesneden
1 el gehakte peterselie
Barbecue
Bereiden
Maak eerst de tartaarsaus. Doe de mayonaise in een kom en meng met de ingrediënten voor de saus. Zet koel weg. Was de eikenbladsla. Laat de blaadjes heel. Breek het harde gedeelte van de asperges. Snijd ze in schuine punten van een ½ centimeter dik. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de asperges 5 min in hete olijfolie. Laat afkoelen. Meng de asperges en de tomaatjes onder de salade. Besprenkel met notenolie en azijn. Bestrooi met de sjalot en de fijngehakte peterselie.
Wrijf de tongen in met vismarinade. Leg de tongen tussen de visklem en kruid ze met viskruiden. Gril de vis op een hete barbecue gedurende 5 min aan beide zijden.
~bron;internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.