Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 05 juni 2018 @ 10:23 door Ingrid , 260 keer bekeken

Boerenkaas groentenspiezen

Boerenkaas groentenspiezen
 4 personen
 

Benodigdheden
1 rode paprika
1 middelgrote courgette
1 kleine aubergine
1 maïskolf, gekookt
1 rode ui
± 6 cherrytomaatjes
1 klein bosje mediterraanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano), of 1 el gedroogde kruiden
2 tenen knoflook
olijfolie
zout & peper
1 stuk licht belegen Goudse Boerenkaas
8 metalen spiezen

 

Bereiden
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in gelijke 3 cm stukken. Snij de courgette en aubergine in gelijke stukken. Snij de maïs in 2 cm plakken. Snij de ui in parten en laat de tomaatjes heel en. Verdeel de groenten in een ruime schaal of slede.

Hak de kruiden fijn en knijp de knoflook boven de groenten uit. Besprenkel alles licht met olie en bestrooi met de kruiden, zout en peper. Schep de groenten om, dek af met plasticfolie en laat min. 1 uur marineren.
Steek intussen de BBQ aan. Steek de groenten om en om op spiezen en grill ze in ca. 5 min. op de BBQ bruin en keer ze regelmatig.
Neem ze van de BBQ, leg ze op een schaal of bord en rasp royaal kaas over hete spiezen zodat de kaas wat gaat smelten. 

Lekker met salade en stokbrood.

~bron;internet~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.