Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 27 mei 2018 @ 12:57 door Ingrid , 258 keer bekeken
Amandel-yoghurtsoep met komkommer
4 personen
Benodigdheden
100 gr blanke amandelen
1 komkommer
250 ml volle yoghurt
3 el dille
40 gr feta
3 el olijfolie
½ tl zout
Bereiden
Snijd de komkommer in blokjes. Hak de dille grof. Verkruimel de feta. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn. Voeg komkommer toe en meng alles tot een dikke puree. Schenk de yoghurt erbij en voeg tweederde van de dille, olijfolie, zout en wat versgemalen peper toe. Pureer alles tot een gladde, romige soep. Schenk de soep in een kan en laat deze in de koelkast in 2-3 uur door en door koud worden.
Breng de koude soep opnieuw op smaak met een beetje zout en peper en schenk in glazen of kommen. Garneer met feta en de resterende dille.
~bron;Dirk~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.