Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 27 mei 2018 @ 12:57 door Ingrid , 190 keer bekeken

Amandel-yoghurtsoep met komko…

Amandel-yoghurtsoep met komkommer
 4 personen


Benodigdheden
100 gr blanke amandelen 
1 komkommer 
250 ml volle yoghurt 
3 el dille 
40 gr feta 
3 el olijfolie 
½ tl zout


Bereiden
Snijd de komkommer in blokjes. Hak de dille grof. Verkruimel de feta. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn. Voeg komkommer toe en meng alles tot een dikke puree. Schenk de yoghurt erbij en voeg tweederde van de dille, olijfolie, zout en wat versgemalen peper toe. Pureer alles tot een gladde, romige soep. Schenk de soep in een kan en laat deze in de koelkast in 2-3 uur door en door koud worden.
Breng de koude soep opnieuw op smaak met een beetje zout en peper en schenk in glazen of kommen. Garneer met feta en de resterende dille.

 

~bron;Dirk~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.