Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 27 mei 2018 @ 12:57 door Ingrid , 199 keer bekeken

Kokosfruitsalade met kokosyog…

Kokosfruitsalade met kokosyoghurt
2 personen


Benodigdheden
1 kokosnoot
200 gr verse fruitsalade met meloen
5 el kokosyoghurt
1 takje verse munt
schroevendraaier


Bereiden
Maak met de schroevendraaier of mesje twee gaten in de zachte donkerbruine puntjes van de kokosnoot. Laat het kokoswater eruit lopen. Verwijder eventueel lange ‘haren’ en leg de kokosnoot op een snijplank met daarop een schone theedoek. Steek de schroevendraaier weer in het gat en sla met de onscherpe kant van een groot mes in de breedte in het midden van de kokosnoot. Draai de kokosnoot telkens een stukje en blijf op de zelfde plek slaan. Blijf doorgaan totdat er een breuk ontstaat, zodat je de kokosnoot kunt openen en twee helften hebt.
Snijd de meloenstukjes kleiner en halveer de aardbeien. Verdeel 4 el kokosyoghurt over de kokosnoten. Verdeel het fruit over de yoghurt, garneer met de rest van de kokosyoghurt en de munt.

 

Tip
Wil je het vruchtvlees makkelijker uit kunnen lepelen? Rooster de kokosnoot nadat je het kokoswater hebt verwijderd in 15-20 min. in de oven op 180 °C.


~bron;Allerhande~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.