Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 27 april 2021 @ 21:04 door Ingrid , 322 keer bekeken

Hollandse aspergeballetjes me…

Hollandse aspergeballetjes met (verse) chutney
voorgerecht/borrelhapje 6 personen

 

Benodigdheden
150 gr roux
100 gr gekookte witte asperges in kleine blokjes bloem
paneermeel
peterselie
eiwit

chutney
2 dl rode wijn
1 el honing
1 el appelstroop
150 gr suiker
8 verse vijgen
1 el gemberstroop

 

Bereiden 
Maak een salpicon (dikke roux) en vermeng daar fijne blokjes asperge door, samen met de gesneden peterselie.
Rol hier kleine bitterballen van en haal deze door de bloem, eiwit en panko.

Chutney
Doe alle benodigdheden voor de chutney in de pan en kook het geheel zachtjes (onder voortdurend roeren). Controleer regelmatig of deze op de juiste dikte is. 

Frituur de bitterballen in olie, schep wat koude chutney op het bord en leg er een aspergebitterbal op.

~bron;gezondheidsnet~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.