Blogposts
Blog
Geplaatst op dinsdag 27 april 2021 @ 21:04 door Ingrid , 322 keer bekeken
Hollandse aspergeballetjes met (verse) chutney
voorgerecht/borrelhapje 6 personen
Benodigdheden
150 gr roux
100 gr gekookte witte asperges in kleine blokjes bloem
paneermeel
peterselie
eiwit
chutney
2 dl rode wijn
1 el honing
1 el appelstroop
150 gr suiker
8 verse vijgen
1 el gemberstroop
Bereiden
Maak een salpicon (dikke roux) en vermeng daar fijne blokjes asperge door, samen met de gesneden peterselie.
Rol hier kleine bitterballen van en haal deze door de bloem, eiwit en panko.
Chutney
Doe alle benodigdheden voor de chutney in de pan en kook het geheel zachtjes (onder voortdurend roeren). Controleer regelmatig of deze op de juiste dikte is.
Frituur de bitterballen in olie, schep wat koude chutney op het bord en leg er een aspergebitterbal op.
~bron;gezondheidsnet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.