Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 26 oktober 2017 @ 09:10 door Ingrid , 262 keer bekeken
Ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas
4 personen
Benodigdheden
500 gr knolselderij, geschild, in stukken
2 grote rode appels, in parten
sap van een ½ citroen
1 el boter
2 grote uien, in halve ringen
1 tl kurkuma
150 gr geitenkaas
2 eieren
1 el honing
200 ml slagroom
40 gr hazelnoten, grof gehakt
ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de knolselderijstukken in dunne plakjes. Snijd de appelparten in plakken. Leg de selderij- en appelplakken in water met citroensap.
Verhit de boter en fruit hierin de uienringen met de kurkuma op middelhoge stand circa 5 min.
Verdeel de plakken knolselderij, appel en gebakken uien in laagjes over de ovenschaal. Bestrooi elk laagje met wat zout en versgemalen peper. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas.
Klop de eieren los met zout, versgemalen peper, de honing en room. Verdeel dit over de selderijschotel. Bestrooi met de hazelnoten.
Bak de schotel in de oven in circa 30 min gaar en goudbruin.
~bron;Internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.