Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2017 @ 09:09 door Ingrid , 224 keer bekeken

Boerenkool-venkelstamppot met…

Boerenkool-venkelstamppot met kip
4 personen

 

Benodigdheden
1 kg aardappelen kruimig
 300 gr boerenkool
1 bakje amandelschaafsel 
2 venkelknollen
100 ml magere melk
300 gr blokjes gerookte kipfilet

 

Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de boerenkool mee.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Breng ondertussen een tweede pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de onderkant en het groen van de venkel. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Kook in 4 min. beetgaar.
Snijd de kip in blokjes van een ½ cm (brunoise). Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met de pureestamper. Giet de venkel af en verwarm de melk in een steelpan. Voeg de melk samen met de venkel, kipblokjes en 2/3 van het amandelschaafsel toe aan de stamppot. Verwarm al omscheppend nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.


~bron;AH~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.