Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 09 juli 2017 @ 21:16 door Ingrid , 265 keer bekeken
Aardappelkipsalade met bietjes en sinaasappel
lunch/brunch 4 personen
Benodigdheden
500 gr vastkokende aardappelen
2 gerookte kipfilet
500 gr gekookte bietjes
2 sinaasappels
5 el mayonaise
1 gr dille
1 snufje zout
1 snufje peper
1 zesteur of rasp
Bereiden
Snijd de aardappelen in plakjes van ½ cm dik. Kook de aardappelplakjes in water met zout in 7 min. beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de kipfilet en de bieten in plakjes van één cm dik. Trek met een zesteur of rasp schilletjes van de sinaasappel en pers de helft van de sinaasappel uit. Klop een dressing van de mayonaise en het sinaasappelsap.
Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de tweede sinaasappel. Leg de sinaasappel op een plank en snijd met een scherp mes van onder naar boven de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Verdeel de helft van de plakjes biet, aardappel, sinaasappel en kip over 4 borden of bakjes. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de rest van de biet, aardappel, sinaasappel en kip erover. Schep de dressing over de salade en bestrooi met de sinaasappelschilletjes en plukjes dille.
~bron;internet~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.