Blogposts
Blog
Geplaatst op vrijdag 26 mei 2017 @ 11:06 door Ingrid , 231 keer bekeken
Tomatenprutje op brood
lunch of bijgerecht 4 personen
Benodigdheden
1 ui
2 teentjes knoflook
6 ansjovisfilets
1 hand verse basilicum, met steeltjes
8 rijpe trostomaten
2 eetlepels kappertjes
10 grote kappertjes
klein scheutje balsamico azijn
handje pecorino kaas, geraspt
4 el geroosterde pijnboompitten
peper uit de molen
Ciabatta brood
Bereiden
Pel de ui en halveer deze. Snijd de gehalveerde helften in dunne reepjes.
Pel de knoflook en hak deze fijn. Hak de ansjovisfilets fijn.
Haal de steeltjes van de basilicum en hak deze fijn. Houd de basilicumblaadjes apart.
Verwarm een pan met een stevige bodem en schenk hier een beetje olijfolie in.
Doe de ui, knoflook en basilicumsteeltjes erbij en fruit het eventjes aan. Voeg de ansjovisfilet toe en roer om.
Hak de tomaten in vieren en voeg deze toe in de pan. Doe de kappertjes erbij en zet het vuur op middelgroot vuur. Laat de tomaten nu voor een paar minuutjes zachtjes pruttelen totdat je een tomatenprutje hebt. Roer zo nu en dan even om.
Wanneer het tomatenprutje de juiste dikte heeft zet je het vuur uit en roer je er een klein scheutje balsamico azijn toe.
Roer de geroosterde pijnboompitten en pecorinokaas door. Breng op smaak met peper.
Hak de basilicumblaadjes en strooi deze over het tomatenprutje.
Halveer het ciabatta brood in de lengte doormidden en rooster deze in een grillpan, pan of broodrooster.
Serveer het tomatenprutje met het geroosterde brood. Schenk er eventueel nog een klein scheutje extra vergin olijfolie overheen.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.