Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 04 maart 2017 @ 00:29 door ma-de-liefje , 164 keer bekeken

Gehaktballetjes gevuld met mo…

Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus, een heerlijk recept wat ik klaar maakte in de slowcooker! 
We aten er volkoren pasta bij, een heerlijke combinatie! 

 

Bereidingstijd:  
+/- 30 minuten 
+ 2, 5 uur in de slowcooker.  

Wat hebben we daarvoor nodig? (2 personen)


Voor de gehaktballetjes:

+/- 350 a 400 gram mager rundergehakt
Een zak/bakje mini mozzarella bolletjes
1 ei
3 eetlepels panko (Japans broodkruim)(paneermeel kan ook)
2 theelepels zout
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
Wat vers gemalen peper (ik ben er nooit zuinig mee)
1/2 theelepel chinese 5 spices
2 theelepels oregano
2 theelepels gedroogde basilicum

 

Voor de saus:

1 pak gezeefde tomaten
1 grote rode ui
Een halve courgette
2 teentjes knoflook
Peper/zout
1 eetlepel Italiaanse kruiden
En dan natuurlijk nog pasta naar keus! (+/- 250 gram)

 

Optioneel: nog wat extra geraspte kaas om het af te maken.

 

Bereiding: 
Het maken van de gehaktballetjes:

Meng alle ingrediënten behalve de mozzarella door elkaar, kneed even goed door.
Maak er vervolgens balletjes van en druk daar een bolletje mozzarella in. 
Je moet het bolletje als het waren verstoppen in het gehakt.. 
Ik kwam precies uit met het gehakt en de bolletjes mozzarella. 
Maar heb je nog gehakt over, dan maak je er gewoon nog een paar zonder mozzarella.

Bak de gehaktballetjes aan op middelhoog vuur in een wok.. 
Ze hoeven nog niet gaar te worden! 
Schep de gehaktballetjes in de slowcooker. 
Dit aanbakken is trouwens niet noodzakelijk, maar omdat de gehaktballetjes gevuld zijn 
was ik bang dat ze sneller uit elkaar zouden vallen wanneer ik ze direct in de slowcooker zou doen.

De tomatensaus:

Bak nu even de gesneden rode ui, de knoflook en de gesneden courgette aan in dezelfde wok en schep dit bij de gehaktballetjes. 
(ook hier is aanbakken niet noodzakelijk)
Daar overheen gaan de gezeefde tomaten, wat peper en zout en de Italiaanse kruiden.
Zet de slowcooker 2,5 a 3 uur op low.
Kook vlak voor de slowcooker klaar is de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak je bordje af met nog wat geraspte kaas! 
Voilå, een heerlijk bordje pasta met gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.